на живо

Дий Бост: Живея за такива моменти

Гардът бе във вихъра си при драматичната победа с 66:65 над Латвия

fiba.basketball

Плеймейкърът на националния отбор Дий Бост бе под пара при победата с 66:65 над Латвия, която класира тима ни на първо европейско първенство от 10 години насам.

Бост вкара 18 точки и записа по 4 борби и асистенции, а след мача американецът с български паспорт обяви, че е бил взел решение да се откаже от националния отбор след този квалификационен цикъл, но е размислил.

Снимка: fiba.basketball

"Беше труден мач, както се видя. Имаше промени в резултата. Те взеха лидерството, но ние се връщахме всеки път. Страхотен отбор със страхотни играчи. Доволен съм, че победихме", каза Бост след мача.

"Обмислях това да бъдат последните ми мачове, ако не се класираме. Но се класирахме и определено мога да кажа, че за такива моменти живея. Сега чувствам, че има още много баскетбол, който да покажа и това е голям успех, както за мен, така и за България", каза още гардът.

"Ако съм здрав и треньорът ме повика, бих искал да играя на европейското. Александър Везенков ми писа преди малко и ми каза, че отново ще играем заедно през следващата година."

Снимка: fiba.basketball

"Намираме начин да се борим. Винаги го правим, като изключим мача с Босна през ноември. Мисля, че точно заради това сме тук", допълни американецът с български паспорт.