на живо

Диков: Ще върна акциите в "НОВЕ Холдинг" (ВИДЕО)

"Ако Божков поиска, ще ги занеса на феновете", каза журналистът

Ладислав Цветков

Журналистът Сашо Диков, който беше натоварен със задачата да предостави мажоритарния пакет от акции на "Левски" на министър-председателя Бойко Борисов, ще върне ценните книжа "оттам, откъдето ги е взел" - на представител на фирмата на Васил Божков "НОВЕ Холдинг".

По-рано през деня бизнесменът, който е в Дубай и има 11 повдигнати обвинения от българската прокуратура, заедно със своя приближен и фактически собственик на акциите - Георги Попов, заявиха, че ще предоставят собствеността на "сините" на премиера.

След като се появи пред сградата на Министерски съвет, Диков получи отказ от Борисов. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че премиерът няма законово право да бъде собственик на футболен клуб. Според него това е несериозно отношение към феновете и вид провокация.

"Нямам какво друго да правя, освен да ги върна оттам, откъдето съм ги взел - от представителя на "НОВЕ Холдинг". Нямам друг избор, след като видяхте, че тук те не искат дори да ги оставя проформа", заяви Диков.

Кралев го посъветва да ги предостави на феновете на тима, като заяви, че след това ще се намери начин клубът да бъде подпомогнат.

"Трябва да попитам. Не мога така да ги мятам в пространството. Няма да ги занеса на феновете, защото не това е волята на Божков. Ако, след този развой на събитията, Васил Божков каже, че волята му е да ги занеса на феновете, ще ги занеса. Правя нещо, което е задължително да се направи като първа стъпка за спасяването на "Левски" и нещото, което го искат г-н Кралев и г-н Борисов - смяна на собствеността. Тази първа стъпка от страна на г-н Божков е направена", заяви Диков.