на живо

Диксън: Благо ми показа баницата, той ще има важна роля в "Левски" (ВИДЕО)

"Никакви пари няма да отидат при Сираков, интересът му е клубът"

Английският бизнесмен Джоузеф Диксън, който иска да придобие "Левски", заяви на днешната си пресконференция, че Благой Георгиев ще има важна роля в клуба. Британецът сподели, че именно бившият национал го е запознал със столичния клуб и възможността за инвестиция в "сините".

Диксън разкри също, че мажоритарният собственик Наско Сираков няма да получи нищо от сделката, тъй като основният му интерес при преговорите е "Левски". Днес Сираков не присъства на брифинга, въпреки че пресконференцията трябваше да е съвместна.

Снимка: Lap.bg

"Благой Георгиев беше човекът, който ми каза, че "Левски" е най-големият клуб в България. Познавам го от много време. Каза ми, че феновете на "Левски" са най-добрите в България. Показа ми колко е важна историята на този футболен клуб. Той е родолюбец и се грижи за имиджа на България. Той ми представи и баницата. Ще има важна роля за бъдещето на "Левски", заяви Диксън.

Снимка: Lap.bg

"Няма никакви пари да отидат при Сираков. Той доказа през последните шест месеца, че интересът му е "Левски". Всички средства ще бъдат вложени в клуба. Ще опитаме да постигнем договорка с кредиторите и да изготвим после конкурентен бюджет, с който да работи отбора. Знаем, че няма да е готов стадионът следващия месец, но ще опитаме нещата да вървят едновременно. Не знам за какво се говори за господин Божков. Мисля, че можем да се разгледа това на по-нататъшен етап. Божков не е собственик сега, така че не мисля, че е важно това в този момент. Стойността на клуба е марката. Ще отнеме време това преструктуриране. Клубът има повече задължения, отколкото приходи. Готови сме за това. Това е дългосрочен проект, като крайната цел е да има стадион.", допълни британецът.