на живо

Диксън: Ще вложа 250 млн. долара в "Левски", предоставил съм всички гаранции

Кандидатът за акциите има дългосрочни планове, ще строи нов стадион и търговски център

 

Кандидатът за акциите на "Левски" Джоузеф Диксън смята да инвестира значителни средства не само в построяването на нов стадион, но и в изграждането на търговски център. На пресконференция той разкри плановете си за "синия" клуб и дългосрочните си цели.  

Той увери, че "Левски" вече разполага с необходимите банкови гаранции и съвсем скоро сделката ще бъде факт, като ще вложи 250 млн. долара. 

Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков не присъства на брифинга, въпреки че на официалния сайт на клуба бе анонсирано, че той ще застане редом до Диксън пред медиите.

"От около шест месеца водим преговори. Идеята е, че това е най-голямата спортна марка в България. Тъжната истина е, че за много отбори в Източна Европа и за някои в Западна, този модел не е устойчив", обясни Диксън.

Снимка: Lap.bg

"Идеята е да инвестираме значителни средства не само в нов стадион, а и в търговски център. Причината за това е, че гледаме на тази инвестиция като дългосрочна. Идеята е този клуб сам да се издържа", каза той.

"Идеята е да се изкарват средства независимо от собственика. Мисля, че това е добър проект. Не представлявам никого", обясни още Диксън.

"Предвид пазарната ситуация в страната, за да може клубът да се самоиздържа, американските финансови институции няма да дадат 250 милиона щатски долара току-така без да са сигурни за човека и без да са сигурни в инвестицията, която ще се прави", сподели той.

"Вече съм представил необходимата банкова документация, за да се предвижим напред. Причината да получа такава доза финансиране са редиците успешни проекти в САЩ, които съм реализирал. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано от американско дружество, което е моя собственост и се контролира от мен", каза още Диксън.

"Тези 250 милиона смятаме да ги инвестираме за 36 месеца – инфраструктура, клуб. Когато получим разрешително, ще започнем да наливаме инвестиции и в инфраструктурата. Казаха ми, че тук нещата се случват по-бързо, отколкото на Запад, което е добре. Очаква се да се направят някакви плащания. Когато станем собственици, ще разгледаме цялата организация в клуба, така че той да работи на конкурентно ниво и да отговори на желанието за развитие".

Снимка: Lap.bg

"Сираков остава президент. Станимир Стоилов е първият ни избор за треньор. Подготвяме оферта за него, знаем какво е постигнал преди и вярваме, че след тези трудни времена, през които са минали феновете на отбора, трябва да им гарантираме нещо по-добро, което да им даде надежда."

"Левски" има потвърждение, доказателства и одобрение за средствата, които ще бъдат налети в клуба. Благо (б. ред. - Благой Георгиев) го познавам от доста време. Той ми "продаде" страната. Разказа ми за "Левски", за България, и в бъдеще той ще има основна роля в "Левски".

Снимка: Lap.bg

Въпреки настойчивите въпроси на журналистите относно хората от институциите, на които е представил своя инвестиционен проект, той категорично отказа да назове както техните имена, така и фирмите, стоящи зад него.