на живо

Кандидатът за "Левски" Джо Диксън: Изнудват ме

От името на бизнесмена бе разпространено писмо до българските медии

Кандидатът за собственик на "Левски" Джо Диксън наруши мълчанието си. От името на бизнесмена бе разпространено писмо до медиите, в което се разкрива, че през последните 3 дни той е бил изнудван от клубните акционери.

"Тази бележка е във връзка с неофициалните ми преговори с настоящите собственици на ПФК "Левски" София и желанието ми да стана мажоритарен собственик на най-популярния и успешен български клуб. Както всички знаете, постигнахме джентълменска договорка с настоящото ръководство.

Въпреки това, през последните 72 часа няколко човека от клубните акционери започнаха да изнудват мен и моите партньори, променяйки вече договорените условия за придобиването.

Искам да подчертая активното участие в този процес на г-н Георгиев, който първоначално започна като посредник в процеса на преговорите.

Ние, като уважавано юридическо лице, няма да толерираме такова поведение в нашите бизнес дела и ще преразгледаме по-нататъшните ни действия.", пише в изявлението, разпространено до българските медии.

Така Диксън потвърждава информацията, че Благой Георгиев е осъществил контакта между него и "Левски".

Мистерията около Джо Диксън е голяма. За британеца се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".

Навръх 107-ия рожден ден на "Левски", мажоритарният собственик Наско Сираков заяви, че "сините" ще имат нов собственик - бизнесмен от Англия, който не е свързан с политически фигури у нас. Очакваше се сделката да бъде факт до края на изминалата седмица.

Снимка: Lap.bg

Сираков сподели, че целта на новия мажоритарен собственик е да стабилизира финансово клуба и да построи модерен стадион. "Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато финансовата си подкрепа за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове, а лицензът за участие в Първа лига през следващия сезон е застрашен.