на живо

Диксън даде срок на "Левски" до 30 юни (ВИДЕО)

Британецът със сериозен ултиматум

 

Джоузеф Диксън е поставил срок на "Левски" до 30 юни за предоставяне на нов договор от страна на ръководството на футболния клуб за сделка или в противен случай ще се откаже от инвестиционните си намерения. Това става ясно от изпратено писмо до БТА от отдела за връзки с обществеността на фирмата на Диксън "10 BRINDLEY SPORTS & ENTERTAINMENT", която е създадена във Флорида преди месец и 14 дни, за да финансира проекта.

В писмото се казва, че "Известна в България адвокатска кантора започна работа като местен правен представител на г-н Диксън при пристигането му в страната през май 2021 г."

По информация на bTV обаче не става дума за известна кантора, занимаваща се с инвестиционни сделки, а за адвокати, които в миналото станаха известни с участието си в дело за имотни измами и колекторска дейност. Когато се свързахме с тях, те отрекоха да имат общо със случая.

Прави впечатление, че в текста се казва "финансова институция", но не се говори конкретно за банка, както и не се уточнява какво точно представлява въпросният документ - дали банкова гаранция, или оферта за инвестиция.

Липсва конкретика и по отношение на това защо договорът, предоставен на Диксън от "Левски", е неконструктивен и дали поискани от клуба гаранции за бъдещето на "сините" не са пречка за финализирането на сделката.

Публикуваме пълния текст на писмото:

"Като професионални вътрешни съветници на г-н Диксън чувстваме, че сега е подходящото време да излезем с позиция от негово име.

Снимка: Lap.bg

Известна в България адвокатска кантора започна работа като местен правен представител на г-н Диксън при пристигането му в страната през май 2021 година.

На 8 юни г-н Диксън представи на изпълнителния директор на ПФК "Левски" АД Павел Колев документ от финансова институция от САЩ, който потвърждава, че "10 BRINDLEY SPORTS & ENTERTAINMENT", базирана във Флорида компания със специално предназначение, е притежавана и контролирана еднолично от г-н Диксън със специфична цел за неговата инвестиция в ПФК "Левски" АД.

Документът подчертава следното. Общият бюджет на разходи от 242,476,301 долара са предвидени за специфичната цел, която е изграждането на мултифункционален стадион и търговски център на улица "Тодорини кукли" 47, София, България, в рамките на 36 месеца след получаването на контролния пакет акции на ПФК "Левски" АД.

Все още не можем да разберем точно защо ПФК "Левски" АД не потвърждава публично на притеснените си фенове простия факт, че г-н Диксън разполага с гаранции за наличието на необходимия капитал, с което директно предизвиква бурни, фалшиви и необосновани спекулации за г-н Диксън.

На 23 юни след почти 2-седмично чакане ПФК "Левски" АД предостави на г-н Диксън договор, който не е конструктивен и не може да доведе до финализиране на сделката, договор, който не може да бъде приет сериозно от инвеститор в компания, която е на ръба на фалита.

Предстоящият футболен сезон в България започва през юли и г-н Диксън е напълно наясно за необходимото време за подготовка на футболен отбор, който да бъде конкурентен от самото начало на кампанията. Ситуацията към настоящия момент е такава, че договорите на няколко играчи от представителния отбор на ПФК "Левски" изтичат в следващите няколко дни, а ПФК "Левски" АД няма средства за подновяването на тези контракти или за привличането на нови футболисти, които имат необходимите качества да играят в клуба.

Преговорите с ПФК "Левски" АД се проточиха, а предвид факта, че ПФК "Левски" АД е в сериозно застрашена позиция, която може да завърши с пропадане в аматьорския футбол, г-н Диксън чувства, че няма повече време за губене, ако ПФК "Левски" АД иска да върви напред и да се развива като сериозен футболен клуб. Г-н Диксън вярва, че милионите привърженици на "Левски" София в България и по света заслужават отбор, който да продължи да се състезава в елитната лига, а с всеки изминал ден възможността за това значително намалява.