на живо

Димитър Бербатов: Това не е начинът, базата няма вина (ВИДЕО)

Ако ми покажат децата, които са хвърляли предмети, ще говоря с тях, обеща бившият нападател

Димитър Бербатов: Това не е начинът, базата няма вина (ВИДЕО)

Димитър Бербатов осъди сцените от протеста срещу БФС, белязан от потрошена ограда на базата в Бояна и блокирани ключови столични булеварди в час пик. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед", който се бори за президентския пост на централата с Борислав Михайлов, се появи при протестиращите - около 800 на брой - след края на блокадата.

Снимка: БГНЕС

"Ако някой ми покаже децата, които са хвърляли предмети, ще поговоря с тях. Това не е начинът. Тази база няма вина за случващото се. Не трябва да има такива ексцесии. Не толерирам такива прояви. Вероятно съм ги пропуснал, но ако ги бях видял, щеше да е различно. Другото би било да не правим нищо и да оставим нещата такива, каквито бяха през 16-те години управление на това ръководство", коментира Бербатов.

Снимка: БГНЕС

Треньори и деца от школите се събраха пред палатковия лагер, организиран от привържениците на ЦСКА още в понеделник. Част от протестиращите хвърляха кивита, бутилки и дори кутии с боя по оградата на базата, като нанесоха сериозни поражения по надписите и емблемата на съюза.

Бербатов коментира и срещата си с ръководството на "Левски", което на конгреса през октомври засвидетелства подкрепа към Михайлов.

Снимка: БГНЕС

"Като човек, който търси обединение, съм длъжен да отида при клубовете. Трябва да има уважение. Видях се със Станимир Стоилов, Наско Сираков, Ивайло Ивков и  Даниел Боримиров. Говорим си открито и честно. Споделих това, което аз виждам като приоритети. Казах им какво ще се случи с подкрепата към малките клубове. Не искам да говоря от името на други хора. Срещата беше ползотворна и диалогична. Извън терена винаги може да се намери правилното решение, стига да има диалог".