на живо

Димитър Димитров-Херо на 60 (ВИДЕО)

Треньорът се гордее с постиженията си

Димитър Димитров-Херо на 60 (ВИДЕО)

Днес своя 60-годишен юбилей празнува един от най-добрите български футболни треньори - Димитър Димитров-Херо. Той е шампион на България, носител на купата на страната, тази на професионалната футболна лига, треньор на годината, и два пъти е обявен за почетен гражданин – на Бургас и казахстанския Павлодар.

Херо отчита за най-голямо постижение сплотеното си семейство. Има две деца и две внучета. Не е броил всички отбори през годините, в които е работил, но е убеден че животът му е немислим без футбол.

През 2011-а година Димитров преживява и тежък здравословен проблем, но не спира да участва във футболния живот на страната и в чужбина.

Пред bTV Херо коментира и представянето на националите в евроквалификацията срещу Чехия.

"Резултатите на националния отбор - това е огледалото на българския футбол и когато има негативни резултати или лоши, винаги се отразява и на нас, на нашата репутация навън. Да, искаше ми се малко повече, но като първи мач трябва да бъдем малко снизходителни.", каза той.

Опитният специалист е категоричен че не е спрял с професията си на треньор. И му предстоят нови предизвикателства, които запази в тайна.