на живо

Димитър Димитров - Херо: На терена не играят парите, а футболистите (ВИДЕО)

"Несериозно е да търсим равенство срещу "Истанбул ББ", заяви треньорът на "Лудогорец"

Димитър Димитров - Херо: На терена не играят парите, а футболистите (ВИДЕО)

Треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров - Херо не е притеснен от по-скъпата селекция на "Истанбул ББ" преди предпоследния мач на българския шампион от груповата фаза на Лига Европа.

"На терена парите не влияят, тъй като там играят футболисти, които имат своите качества и свои достойнства. Парите дават възможност за по-мащабна и качествена селекция, но много пъти това се оборва на терена", каза той специално за bTV.

При победа "орлите" ще се класират предварително за 1/16-финалите в надпреварата. При равен момчетата на Димитров също имат възможност да започнат да мислят за жребия за следващата фаза. Те обаче няма да търсят задължително едната точка, а победа.

"Мога да определя мача с "Истанбул ББ" за най-важен в европейската кампания, защото една победа ни дава възможност да се класираме за следващата фаза, което ще бъде добър успех за нашия отбор и ще сме изпълнили задачата. Несериозно е да търсим равенство в мача, защото това може да ни изиграе изключително лоша шега. Ще се опитаме да спечелим, пък... каквото сабя покаже", категоричен е треньорът.

"Трудно е да се говори за някакви изненади. Опитваме се да намерим най-оптималния вариант според това, което очакваме от мача. Ще започнем с футболисти, които имат определени характеристики, които ще бъдат най-положителни за този мач", добави той.