на живо

Обявиха Димитър Илиев за "Футболист на футболистите"

Бруно Акрапович е най-добрият треньор

Facebook

Капитанът на "Локомотив" Пловдив Димитър Илиев спечели 19-ото издание на анкетата "Футболист на футболистите" за сезон 2019/20, която се организира от Асоциацията на българските футболисти.

Допитването е единственото по рода си в страната, защото в него участват играчите от Първа и Втора лига, като те сами избират най-добрия измежду тях за настоящия футболен сезон.

Илиев събра най-много гласове във вота, а негови подгласници са Антон Недялков от "Лудогорец" и Тодор Неделев от "Ботев" Пловдив.

"Благодаря на всички колеги, които са гласували за мен. Благодаря на целия отбор, защото тази награда не е само за мен, а за всички от "Локомотив". Благодаря на ръководството на клуба за добрата организация, която създаде и на старши треньора за чудесната работа през годината. Изключително съм щастлив от тази награда, тъй като няма по-голямо признание от това колегите да те изберат за най-добрия. Много се радвам и за първото място на нашия треньор, който изгради един много силен отбор и показа, че е голям професионалист", заяви Димитър Илиев.

За втори път в 19-годишната история на анкетата "Футболист на футболистите" победителят съвпада с избора на спортните журналисти за Футболист номер 1 на България за съответната година. Предишният подобен случай бе Георги Миланов от "Литекс" през сезон 2012/13).

За най-добър треньор футболистите избраха Бруно Акрапович, който изведе "Локо" до втори пореден триумф в турнира за Купата на България. Босненският специалист е едва вторият чужденец, печелил анкетата, след Миодраг Йешич (сезон 2004/05). Подгласници на Бруно Акрапович станаха Златомир Загорчич ("Славия") и Илиан Илиев ("Черно море").

За най-добър млад играч беше избран Филип Кръстев от "Славия".

За най-добра футболистка бе определена Ивана Найденова (НСА), а най-добрият футболист според ИНСТАТ индекс е звездата на "Ботев" Пловдив Тодор Неделев.

Тази година анкетата за първи път се проведе онлайн, а заради пандемията от COVID-19 няма да има тържествена церемония с награждаване на призьорите. Организаторите от Асоциацията на българските футболисти ще връчат наградите на победителите поотделно.