на живо

Димитър Кузманов пропуска турнир заради COVID-19

Тенисистът е с един положителен и един отрицателен тест

Reuters

Димитър Кузманов ще пропусне тенис турнира в Сибиу, Румъния, тъй като е дал положителен тест за COVID-19. Това разказа той с публикация в социалните мрежи.

Кузманов заяви, че си е направил тест, който е задължителен, за да може да се включи в надпреварата в северната ни съседка. Турнирът ще се проведе от 21 до 27 септември. Резултатът на втората ракета на България при мъжете е бил положителен и той е отказал участието си.

След това Кузманов се е тествал още един път. Пробата му е отрицателна. 

В социалните мрежи той заяви, че ще направи и трети тест. Тенисистът е категоричен, че няма симптоми и се чувства отлично. Той се надява новата проба също да е отрицателна, за да може да продължи да се състезава по график.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече се излекува от вируса. Той даде положителна проба в края на юни, докато беше част от организирания от Новак Джокович демонстративен турнир в държавите от бивша Югославия. След като тестът му показа отрицателен резултат, българинът поднови подготовката си и игра на два турнира в САЩ. В момента той е в Рим, където по-късно днес (19 септември) се изправя срещу Денис Шаповалов на четвъртфинал.

Виктория Томова също имаше премеждия около тестовете за коронавирус. Тя пропусна надпреварата в Палермо след положителен тест преди старта на турнира, въпреки че след това даде 8 отрицателни проби.