на живо

Димитър Митов: Най-добрият момент в кариерата ми ще е да играя за националния отбор

"Надявам се с моите изяви през сезона да съм заслужил повиквателна", заяви вратарят

Димитър Митов: Най-добрият момент в кариерата ми ще е да играя за националния отбор

Вратарят Димитър Митов изживява своята футболна мечта! Той прави страхотен сезон с английския "Кеймбридж", а името му нашумя след мача на третодивизионния му тим срещу новото милиардерско бижу "Нюкасъл". В третия кръг на турнира за Купата на футболната асоциация българинът беше в основата на победата на своя тим.

Сега той мечтае за... повиквателна за националния тим.

"Като всеки един футболист, най-голямата ми цел е да играя на високо ниво и да представлявам България. Това е една моя мечта от много малък. Винаги нямам търпение да чуя химна на България, да видя всички български знамена. Тогава ще бъде със сигурност ще бъде най-добрият момент за мен в моята кариера", каза той пред bTV. 

25-годишният страж е роден в Монтана, но прекарва голяма част от детството си в Козлодуй. От малък е запален по футбола, а първите си стъпки прави в академия "Христо Стоичков", откъдето пък няколко месеца по-късно получава шанс да играе в юношеските първенства с "Чавдар" Етрополе, а след това сбъдва мечтата на повечето футболисти - да играят в родината на този спорт.

"Когато има лагери на националния отбор, има тази надежда в теб да последва това телефонно обаждане. Да разбереш дали си повикан. И се надявам с моите изяви от началото на сезона да съм заслужил тази повиквателна. И когато ръководството прецени, че аз съм готов да получа този шанс, ще го хвана с двете ръце", каза той.