на живо

Димитър Пенев: ЦСКА ще победи. Младото не го познавам (ВИДЕО)

"Жребият е любопитен", коментира почетният президент на "червените" от стадион "Българска армия"

Lap.bg

Победа за "старото" ЦСКА в първия кръг на сезон 2020/2021 в Първа футболна лига прогнозира почетния президент на тима от стадион "Българска армия" Димитър Пенев.

Жребият за новата кампания, която стартира на 7 август, беше изтеглен днес (14 юли). В първия кръг ЦСКА на Гриша Ганчев се изправя срещу новака в Първа лига - ЦСКА 1948. 

"Някои тълкуват жребия като любопитен. Трябваше много по-рано да се изясни въпросът с двете ЦСКА. Феновете могат да спорят всеки ден. Какво може да се очаква? Победа за старото ЦСКА. Младото не го познавам още. Като го видя на терена, тогава ще го опозная", заяви Пенев, който присъстваше в сградата на Българския футболен съюз като представител на клуба. 

Треньор номер 1 на България за ХХ век честити деветата титла на "Лудогорец" и изрази съжаление, че "Левски" няма да играе в квалификациите за групите на европейските клубни турнири.

Той коментира и казуса с телевизионните права. По-рано през деня от стадион "Българска армия" излязоха с позиция, че не са съгласни договора с телевизията, който в момента излъчва срещите, да бъде продължен и казаха, че ще предприемат мерки, дори това да означава изваждане на тима от Първа лига.

"Питайте някой от футболния съюз защо искат да подпишат договора за телевизионните права. Честита шампионска титла на "Лудогорец". Важното е, всеки един от кандидатите за титлата да подобри своята игра. "Лудогорец" си имат свои условия и задачи. "Левски" изпусна борбата в последния ден. Това е неприятно за мен", заяви Пенев.