на живо

Димитър Пенев: По-добре среден мач и резултат за нас

Легендата на българския футбол поздрави олимпийските шампионки на България и заяви, че се надява това да подобри и представянето на националния тим

"Има моменти, в които добър мач се прави, но негативен резултат. По-добре да е среден мача, но резултатът да е за нас" - с такава нагласа за хърватския град Осиек замина Димитър Пенев. Почетният президент на ЦСКА този път не изпусна самолета, както направи при гостуването на "Лиепая". Той ще бъде на трибуните за реванша срещу "Осиек", след като в първия мач "червените" победиха с 4:2 у дома в третия квалификационен кръг за групите на Лигата на конференциите.

"Отборът се готви за този мач. Това е работа на треньорите, на самите тях. Това са сериозни мачове. Вижда ни цяла Европа. Това е мач, сериозен. Без значение каква сила е противникът и ние каква сила сме, трябва да се играе сериозно, да имаме шанс, късмет да реализираме головите ситуации. Трудно ще бъде. Но всеки един мач е труден, когато самите ние даваме това, което можем и заслужаваме да бъдем в клуб, какъвто е ЦСКА. Има моменти, в които добър мач се прави, но негативен резултат. По-добре да е среден мача, но резултатът да е за нас", заяви Пенев.

Снимка: Lap.bg

Легендарният треньор коментира и трите златни медала за България от олимпийските игри в Токио - на каратистката Ивет Горанова, боксьорката Стойка Кръстева и ансамбъла по художествена гимнастика. Той се надява, че успехите ще се отразят и на националния тим по футбол, особено след пандемията от коронавирус.

"Успехите на олимпийците... Всеки един, който обича всички спортове, трябва да се е трогнал, че една България има такива успехи. И от миналото, сега в настоящето имаме резултати. Дано ги хване хубавата пътека от бокса, гимнастиката и футбола. Да имаме Жеката, по-добри игри, по-добра организация. Трябва да редим национален отбор. Клубното винаги е помагало на националния отбор. В последните години изоставаме. Но е трудно при тази епидемия, при прекъсване на първенства. Това всичко носи проценти негатива, който всеки път самите състезатели не могат да дадат от себе си нещата, които дават като качество. Доста е трудно на футболистите - подготовката, концентриране за дадения мач", каза Пенев.

Снимка: Lap.bg