на живо

Димитър Шейтанов на крачка от "Астън Вила"

19-годишният вратар е свободен агент

Lap.bg

Юношата на "Левски" Димитър Шейтанов ще играе в дублиращия отбор на "Астън Вила", ако подпише договор с тима от Чемпиъншип, пише "Бирмингам Мейл".

19-годишният Шейтанов е свободен агент, след като договорът му със "сините" изтече на 1 януари. В края на 2018-а юношеският национал обяви, че ще премине в нов клуб. 

Според различни информации Шейтанов ще продължи кариерата си на "Вила Парк", но вероятността да бъде част от представителния отбор е минимална, след като преди две седмици бирмингамци закупиха хърватския национал Ловре Калинич от "Гент" и върнаха по спешност Джед Стийр от "Чарлтън", където той беше преотстъпен, след като титулярът Орян Ниланд разкъса ахилес на тренировка.

От изданието припомнят, че през есента Шейтанов тренира известно време с "Лийдс Юнайтед" и дори участва в една контрола на тима, но до трансфер не се стигна, тъй като англичаните не успяха да стигнат до договорка с "Левски" за транферната сума.

Вторият тим на "Астън Вила" е лидер в Южната Висша лига на резервните отбори с актив от 43 точки след 22 изиграни кръга от първенството, на 3 точки пред втория "Фулъм" и на 5 точки пред третия "Арсенал".