на живо

Григор Димитров преживял тежко коронавируса (ВИДЕО)

Най-добрият ни тенисист разказа за битката си с COVID-19

Lap.bg

Григор Димитров се завърна на корта след възстановяването от коронавирус, но все още не се чувства близо до най-добрата си форма. 29-годишният тенисист разказа пред Tennis Majors за времето си в изолация и битката с COVID-19. 

"Дойдох без никакви очаквания. Не съм тренирал толкова дълго. Просто опитвам да се концентрирам върху новия формат и да му се насладя. Видно е, че не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в момента. Движението ми се подобрява, всичко по някакъв начин върви в правилната посока, но все още не е лесно да се възстановя", коментира Григор след загубата си от Фелисиано Лопес в Ница.

"Далеч съм от най-доброто си ниво, със сигурност. Не съм играл тенис над един месец. Вирусът беше тежък за мен. Останах у дома в продължение на месец. Пътят обратно е труден", добави Димитров.

"Не успявах да дишам добре по време на боледуването от коронавирус. Бях уморен. Загубих обонянието и вкуса си – всичко, което може да си представите. Така че не беше никак забавно. Дори да съм уморен, продължавам да вървя напред... В даден ден не се чувствам много добре, след като съм бил навън почти четири часа. В такъв момент чувствам, че трябва да се прибера и да си почина, да поспя. Трябва да премина през този процес. Надявам се, че ще се възстановя напълно. Имам късмет, че отново съм на корта", добави българският тенисист.

Димитров даде положителен тест за коронавирус на 21 юни по време на демонстративния благотворителен турнир в Задар (Хърватия), част от "Адриа Тур". Организатор на надпреварата бе световният №1 Новак Джокович. Тя обаче се превърна в огнище на заразата, а сърбинът бе разкритикуван за липсата на противоепидемични мерки.

След Григор с коронавирус се оказаха треньорът му Крис Гро, физиотерапевтът Алгис Христов, както и част от звездите на "Адриа Тур", включително самият Джокович, чийто баща - Сърджан, нападна Димитров, обвинявайки го за разпространението на заразата.