на живо

Димитров: Фантастична седмица, искам да изиграя още два мача (ВИДЕО)

Утре българинът се изправя срещу Новак Джокович в двубой от полуфиналите в Париж

Димитров: Фантастична седмица, искам да изиграя още два мача (ВИДЕО)

Григор Димитров ще играе за първи път в кариерата си на полуфиналите на "Мастърса" в Париж, след като победи с 6:2, 7:5 чилиеца Кристиан Гарин. В спор за място на финала най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович. Срещата е в събота.

След успеха над Гарин, българинът сподели, че се радва на една фантастична седмица във френската столица и се надява да изиграе още два мача в зала "Берси".

"Може би във втория сет леко прибързвах, той (б.ред. - Гарин) видя това и се опитваше да търси различни ъгли, различна игра. Но аз също го забелязах и това ми помогна. Бях близо до това да загубя втория сет, но продължих да бъда солиден и краят на мача беше прекрасен за мен", каза Димитров.

"Фантастична седмица за мен наистина… засега. Пропуснах "Хелоуин", но сега се намирам на по-добро място - на централния корт тук. Всичко е фантастично до момента. Семейството ми е тук, екипът ми… чувствам се комфортно и се надявам да изиграя още два мача тук", добави 28-годишният българин.

Димитров и Джокович ще се изправят един срещу друг за 10-и път. Равносметката в мачовете помежду им дотук е 8:1 успеха в полза на сърбина. Единствената победа на българина дойде през 2013 г. на "Мастърса" в Мадрид.

С класирането си за полуфиналите, което е първо за него в турнир от серията "Мастърс" от април 2018, Гришо си осигури завръщане в топ 20 от следващата седмица.