на живо

Димитров: Финалите в Лондон са голямата ми цел (ВИДЕО)

Започва един от най-любимите ми периоди в годината - сезонът на трева, каза първата ни ракета

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се надява в края на сезона за първи път да заслужи място на заключителния турнир на АТП на осемте най-добри през годината в Лондон през ноeмври.

Димитров заема 11-о място във временната класация за сезона, след като в края на февруари беше втори, но изпадна от осмицата на 29 май след колебливи резултати на клей.

"Една от големите ми цели са финалите на АТП в Лондон. Винаги съм преследвал участие там. Било ми е като мечта, която засега ми убягва. За това се състезаваме всички. Постоянството е важно. Бях втори (в класацията за сезона), но в един момент вече съм девети. Все пак все още е средата на годината. Трябва да постигна по-добри резултати в следващите седмици. От сезона на трева трябва да покажа, че работя правилно, да дам заявка за нещо повече. Ясно е, че нищо не се дава даром, а трябва да се бориш", каза Димитров за официалния сайт на АТП.

26-годишният хасковлия днес стартира сезона си на трева срещу поляка Йежи Янович във втория кръг на турнира в Щутгарт, където е поставен под номер 2.

"Това е един от най-любимите ми периоди от годината. Тази настилка е много специална. Тревата се промени малко през годините, но е вълнуващо време за всички. Има само 3-4 турнира, сезонът е малко кратък, но се старая да да му се насладя максимално", коментира Димитров.

"Всеки тревен корт е различен, някои са по-бързи, други - по-бавни, с повече трева, или топката отскача по-високо... Сервис-воле ще прилага много често, нещо което не използваш често на другите настилки", допълни той.

Димитров вече има две титли през сезона, които спечели в първите два месец, но на червено не успя да се представи добре.

"Играх невероятен тенис в началото годината. Като цяло не съм крайно разочарован от сезона си на червено. Да, резултатите можеха да бъдат по-добри. Но нямах и късмет в доста мачове. Имах аванс от сет или пробив, но не успявах да ги спечеля. Последните 5-6 месеца отнеха много от мен и физически и психически. Очаквах подобен спад, така да се каже. Случи се, но мисля, че пак съм на прав път. Направих нужните корекции в много детайли от играта си. Надявам се да имам успех", каза той.