на живо

Димитров: Наслаждавам се на страхотна подкрепа в Мелбърн (ВИДЕО)

Лолита Османова и много български фенове изгледаха победата над Марин Чилич от трибуните

Reuters

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия след победа с 3:0 сета над Марин Чилич. Световният номер 21 записа убедителен успех, а следващият му съперник е австралиецът Алекс Болт, който влезе в основната схема с "уайлд кард".

"Може би един от най-трудните ми жребии в турнир от Голям шлем. Да играеш срещу Чилич не е никак лесно. Доволен съм, че още от началото намерих играта си и влязох в ритъм. Да спечелиш по подобен начин е голям бонус. Струва ми се, че той бе напрегнат. Периодът е труден за него. Аз заложих на сигурността и мисля, че мога да извлека доста позитиви от тази победа", каза Григор след мача.

На Откритото първенство на Австралия е разрешено присъствието на определен брой фенове по трибуните, като освен от приятелката си Лолита Османова, Димитров бе подкрепен и от много българи, които скандираха името му.

​"Подготовката за турнира бе съвсем различна. Всичко, което правехме, бе различно, трябва да се адаптираш и да импровизираш. Последните няколко седмици бяха трудни, но все пак сега е важно кой как ще започне и как ще влезе в ритъм. Бях фокусиран върху играта си и върху страхотната подкрепа, която получавам тук. От доста време не съм играл пред публика, ще се опитам да се насладя на всеки един момент."

Относно следващия си съперник Алекс Болт, който е под номер 174 в световната ранглиста, 29-годишният българин коментира: "Смятам, че успявам да организирам времето си добре. Подготовката ми върви чудесно. Все пак съперникът ми е представител на домакините, той играе у дома си. Това е плюс за него, но аз ще се фокусирам върху добрите и лошите моменти от мача днес и ще опитам да сторя същото", завърши първата ни ракета.

Тагове:

тенис