на живо

Гришо твърди, че думите му за "София Оупън" са "неправилно представени" (ВИДЕО)

Тенисистът разясни изказването си пред bTV с пост във "Фейсбук" на английски език

Reuters

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров използва "Фейсбук", за да разясни на английски език изказването си в интервю пред bTV относно турнира в София. Световният номер 19 пише, че думите му за "София Оупън", който нарече "частен" са били "неправилно представени".

"По отношение на моето интервю, което дадох в България бих искал да изясня моите коментари по отношение на турнира в София, тъй като те са били неправилно представени. Щастлив съм, че има събитие от ранга на ATP 250 в родината ми. Моите коментари бяха отправени по-скоро към нивото под световния тур и имах предвид Българската федерация по тенис, която да се опита да организира повече турнири "Чалънджър" и ITF, за да подкрепи по-ниските нива в България", написа Димитров във "Фейсбук".

В интервюто, което беше излъчено по bTV, Гришо казва: "Това е частен турнир. Защо трябва да правим частен турнир, ако можем да направим нещо повече? Да се даде шанс не само на АТП играчи, а на нашите си играчи, за българите? Защо да нямаме повече фючърси и чалънджъри в България. Защо да не даваме шанс на повечето играчи? Ако се помага, нека се помага по правилния начин".

Той даде за пример страна като Чехия, която няма турнир от АТП, но прави много за младите с "Фючърс" и "Чалънджър".

"Уважавам усилията на "Дубай дюти фрий" да организират турнира в София и им желая всичко най-добро през 2019 г., както и след това. В същото време се надявам ние да развием още по-сериозно присъствието на тениса в България", завършва изявлението на Димитров в социалните мрежи.