на живо

Димитров отпадна на двойки в Рим

Българинът и Еванс загубиха в първи кръг

Reuters

Григор Димитров и партньорът му Даниел Еванс отпаднаха на двойки на Мастърса в Рим след загуба със 7:5, 2:6, 8:10 от аржентинците Масимо Гонсалес и Диего Шварцман. Срещата от първия кръг продължи час и половина.

Мачът не започна добре за българо-британския дует, който допусна пробив при сервис на Еванс за 1:2. В десетия гейм Гонсалес сервираше за сета, но Димитров и партньорът му успяха да върнат пробива. При следващия сервис-гейм на Шварцман Григор и Еванс стигнаха до два сетбола и реализираха още първия.

Южноамериканците стартираха с пробив следващата част, а после направиха и още един за 3:0. Европейците прекъснаха негативната серия при 1:4 при начален удар на Димитров. В крайна сметка Гонсалес и Шварцман изравниха частите.

В дългия тайбрек двойна грешка на българина донесе първия минипробив за 4:5 точки. Аржентинците стигнаха до два мачбола след воле в аут на 29-годишния хасковлия. Той отрази първия с хубав сервис, но при втория Шварцман сложи точка на срещата с удар на мрежата.

Димитров продължава на сингъл и в мач от втория кръг утре ще се изправи срещу победителя от срещата Миомир Кецманович - Йошихито Нишиока.