на живо

Димитров отпадна от "Ролан Гарос" след мъжка игра срещу Циципас

Двамата тенисисти предложиха страхотен тенис на феновете

Reuters

Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". На осминафинал на надпреварата в Париж българинът загуби с 3:6, 6:7(9), 2:6 от представителя на Гърция Стефанос Циципас. 

Това беше първи мач между двамата тенисисти. Покривът на централния корт във Франция беше спуснат заради силния вятър и срещата премина без прекъсвания.

Снимка: Reuters

При първата си възможност Циципас осъществи пробив. Това му беше достатъчно да поведе в мача след 6:3. Феновете пък видяха поредица от оспорвани и красиви разигравания. Първоначално Димитров допускаше доста грешки, но след това играта му се стабилизира.

Така продължи и през втория сет. Двамата показаха игра от най-висока класа. „Надлъгването“ на корта продължи през цялата втора част. В крайна сметка се стигна до оспорван тайбрек. Циципас поведе с 3:0, но Григор се мобилизира и изравни. Последваха няколко изключително оспорвани разигравания. В крайна сметка гръцкият тенисист увеличи преднината си след 11:9.

Снимка: Reuters

Това му даде стимул за третата част, която започна с пробив за съперника на Григор. Той му беше достатъчен, за да спечели мача и да се класира на четвъртфинал.

Следващият противник на Циципас ще бъде руснакът Андрей Рубльов, който победи Мартон Фучович от Унгария.

През 2020 г. Димитров постигна най-доброто си класиране на "Ролан Гарос". До момента българинът не беше прескачал трети кръг в надпреварата в Париж.