на живо

Димитров преследва втора победа срещу Дел Потро

Неудобният аржентинец застава на пътя на българина още във втория кръг в Пекин

Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще излезе днес следобед на централния корт в Пекин с мисъл за втора поредна победа срещу Хуан Мартин дел Потро. Двубоят е от втория кръг на силния турнир от категория АТП 500 и се очаква да започне не преди 14:30 ч. българско време.

Срещата между българина и 29-годишния аржентинец е четвърта по програма и ще започне след двубоите Ник Кириос - Миша Зверев, Моника Никулеску - Пън Шуай и Мария Шарапова - Симона Халеп. 

Гришо достигна до финала в Пекин през 2016-а година, но отстъпи в битката за трофея пред Анди Мъри.

Снимка: Getty Images

Дел Потро е един от най-неудобните съперници на българина. Хасковлията има пет загуби в шест мача срещу Кулата от Тандил досега, но именно в последната им среща в средата на август той записа единствения си успех с 6:3, 7:5 по пътя си към титлата в турнира от серията "Мастърс" в Синсинати.

Двамата играха още веднъж през 2017 г. - в първия кръг на Мастърса в Париж, където биешият номер 4 в света направи обрат за успеха с 3:6, 6:2, 6:3.

Две от победите на Дел Потро над хасковлията са през 2016 г. - на полуфиналите в Стокхолм (6:4, 7:5) и на старта на турнира в Щутгарт (6:4, 6:2).

Другите им два мача са от 2013 г. - 3:6, 6:3, 6:4 на осминафиналите в Париж и 6:4, 6:4 на полуфиналите в Ротердам.

"Да играеш срещу него не е никак лесно. Той е много добър и мисля, че е един от фаворитите за титлата. Този мач спокойно можеше да бъде четвъртфинал или дори полуфинал, но трябва да играем един срещу друг по-рано", каза Дел Потро по адрес на Гришо след победата си над Пабло Куевас в първия кръг в Пекин.

Поставеният под номер 3 в схемата българин надделя трудно в първия кръг с 2:1 сета (6:1, 3:6, 6:3) над Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина, с което записа успех номер 35 в мач номер 50 за него през този сезон.

От началото на 2017-а Димитров спечели три титли - в Бризбейн, София и Синсинати, докато Дел Потро все още преследва първи трофей за годината. 

При победа, в третия кръг на турнира световният номер 8 ще срещне победителя от срещата между Аляж Бедене (Великобритания) и Роберто Баутиста Агут (Испания).