на живо

Димитров с подарък за българите в Мелбърн

Най-добрият ни тенисист се радва на огромна подкрепа на Australian Open

Twitter

Както навсякъде по света, така и в Мелбърн Григор Димитров се радва на сериозна българска подкрепа. Най-добрият ни тенисист стигна до 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия, а преди да бъде наложена 5-дневната карантина в щата Виктория, бившият номер 3 усещаше и чуваше любовта на сънародниците ни на всеки свой мач.

Подкрепата явно е направила силно впечатление на световния номер 21. Христина Стоева, която е член на фенклуба на българските любители на тениса в Австралия, сподели в социалните мрежи, че в знак на признателност Димитров е направил подарък на почитателите си на Зеления континент.

"Здравейте, отбор G! Нашата безрезервна подкрепа (както на корта, така и извън него), не е останала незабелязана и в знак на признателност G (б. ред. - Григор Димитров) ни е оставил сак с топки на AO 2021, подписани лично от него. Обещавам да дам от тях на всеки член на отбор G на следващия му мач (може да се наложи да ги ограничим до една на домакинство в зависимост от бройката), така че нека да продължим да излъчваме позитивна енергия и се надявам отново да се видим в "Мелбърн Парк" след няколко дни (Даниел Андрюс по-добре да се стегне). И ние пеем само за победа", гласи публикацията на Стоева.

На 12 януари в щата Виктория бе наложен 5-дневен локдаун, след като в Мелбърн бяха регистрирани 13 нови случая на COVID-19. Ако няма удължаване на тази мярка, то се очаква за полуфиналите отново да има фенове по трибуните.

Във вторник сутрин, след 6:00 ч. българско време, Григор Димитров ще се изправи срещу 114-ия в света Аслан Карацев в мач от 1/4-финалите. При евентуална победа съперник на първата ни ракета на полуфиналите ще бъде Новак Джокович или Александър Зверев.