на живо

Димитров ще участва на Мастърса в Синсинати

Турнирът започва на 22 август

Reuters

Григор Димитров е заявил участие на Мастърса в Синсинати, който започва на 22 август, но тази година ще се проведе в Ню Йорк. В списъка от тенисисти, които са декларирали, че ще играят, са 8 от първите 10 в ранглистата, сред които лидерите Новак Джокович (Сърбия) и испанецът Рафаел Надал.

Липсват само третият Роджър Федерер (Швейцария) и деветият Гаел Монфис (Франция), макач че фенове изразиха съмнения, че ще видят в игра всичките си любимци.

Димитров е победител в Синсинати от 2017 г. В интервю за френския "Екип" българинът, който пребори коронавируса, коментира евентуалното си участие в САЩ: "Всички все още си задават много въпроси, а отговорите са малко. Като за карантината например. За мен е важно как се чувствам физически. От гледна точка на психиката не ми е проблем да го направя. Но ми изглежда много амбициозно да кача 3 килограма за 3 седмици, за да играя в Синсинати и във формат три от пет сета на US Open. Има дни, в които се чувствам добре и мога да тренирам по-дълго. Но в други моменти се чувствам изтощен напълно. Това са елементи от един процес".

Същевременно домакините на два турнира от Големия шлем са информирали тенисистите, че ще се организират по план. Откритото първенство на САЩ започва на 31 август, а "Ролан Гарос" във Франция е от 27 септември.