на живо

Димитров след победата над Сърбия: Успехът на Пиронкова ни повлия (ВИДЕО)

"Ключовите фактори в отбора са доверието и колективът", заяви селекционерът на националния тим до 21 години

Димитров след победата над Сърбия: Успехът на Пиронкова ни повлия (ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор по футбол до 21 години - Александър Димитров, разкри, че победата на Цветана Пиронкова над Ализе Корне и класирането на българската тенисистка за четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ е подействала мотивиращо на неговите избраници.

Вчера (8 септември) "лъвчетата" победиха Сърбия като гост в квалификациите за европейското първенство през 2021 г. и запазиха шанс за класиране за груповата фаза на първенството.

"Трябва да се променим ние, да бъдем по-единни, да бъдем по-събрани, по-човечни. Да гледаме по-положително на нещата и на българския футбол. Едно от нещата, от които ние, като треньорски щаб, се възползвахме, за да повлияем психически на нашите играчи, е победата на Пиронкова. Гледахме я всички заедно, радвахме се, аплодирахме я. Това дава самочувствие на нацията. Ние трябва да имаме високо самочувствие", заяви Димитров пред bTV.

Той анализира представянето на своите футболисти и заяви, че предишната загуба от Русия също е била фактор.

"Ние сме отмъстителни и си връщаме. Когато някой ни удари боли и веднага гледаме да си отмъстим. Това в рамките на шегата! Бяха нужни някои промени от стартовия състав с Русия. Там момчетата се раздадоха максимално, дадоха всичко от себе си в защита, но атака някои неща ни липсваха. Поговорихме, поработихме 2 дена за това нещо. Получи ни се. Стана това, което очаквахме и то е благодарение на перфектните играчи, които имаме. На техния изключително висок морал и интелект. Те във всеки мач дават максимума. В този мач не направиха изключение. Играха на предела на физическите си сили", каза той и добави:

"Ключовият фактор в нашия отбор са добрите взаимоотношения между играчите, между нас и играчите. Имаме страхотни момчета, които се разбират не само по време на лагери, ами и в личния им живот са приятели. Имаме си доверие, разговарям с всички постоянно, интересувам се какво се случва с тях. Доверието и колективът са ключови във всеки един мач"

Димитров е категоричен, че постига добро разбирателство с колегата си в мъжкия национален тим - Георги Дерменджиев, като не е проблем футболисти от младежкия тим да подпомогнат мъжкия за следващите важни двубои.