на живо

Димитров срещу Щруф и дъжда в Монте Карло

Прогнозата вещае дъжд и днес

Twitter

Дъждът в Монте Карло обърка тотално програмата за първия кръг на тенис турнира в Монте Карло, а и плановете на българина Григор Димитров.

Роденият в Хасково тенисист трябваше да излезе на корта вчера (12 април). Дъждът обаче наложи промяна в програмата. Димитров трябва да се изправи срещу Ян-Ленард Щруф от Германия днес. Мачът е трети по програма, което означава, че трябва да започне около 15:00 ч. българско време.

В 12:00 ч. трябва да започне срещата Алберт Рамос-Виньолас – Яник Синер. Те не успяха да играят вчера. След тях сили ще мерят Даниел Еванс и Душан Лайович. Техният мач беше прекъснат след първия сет, завършил 6:3 за Еванс.

След това на корта трябва да се появи Димитров, за да започне деветото си участие в Монте Карло. Най-доброто му класиране е полуфинал от 2018 г. 

Снимка: atpworldtour.com

Срещу Щруф българинът има 2 победи. Толкова пъти е побеждавал и съперникът му. Те си размениха по един успех точно в Монте Карло - през 2019 г. победи Димитров, а през 2017 г. Щруф. 

Ако Григор се справи с германеца, във втори кръг ще играе срещу Жерами Шарди или Александър Бублик. 

Въпросът е дали дъждът ще позволи? Прогнозата за времето вещае нови валежи. В близките часове се очаква слънце, но с напредването на деня вероятно отново ще започне да вали.

Снимка: atpworldtour.com