на живо

Димитров: Това е най-емоционалната титла в кариерата ми (ВИДЕО)

Изключено бе да загубя днес, твърди най-добрият ни тенисист

Lap.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров определи като "най-емоционалната" титлата, която спечели днес на турнира в София. Димитров заслужи шести трофей в кариерата си след успех на финала над белгиеца Давид Гофен със 7:5, 6:4 в препълнената зала "Арена Армеец". 

"Със сигурност това е най-емоционалната титла в кариерата ми в най-емоционалната седмица. В края имаше доста нерви, но желанието за победа пред родна публика направи нещата много по-различни. Щастлив съм от победата. Насладих се на всеки един момент на корта. Дойдох, видях и спечелих", заяви Димитров на пресконференцията след финала.

Снимка: Lap.bg

"Първият ми мач в София беше един от най-трудните. В края на първия и в края на втория сет на финала също. Водех с 5:0, след това сервирах за мача и имах преднина от 40:0. Всичко беше на моя страна, но първоначално не се получи. Трябваше да се успокоя, да се фокусирам, знаех, че мога да го пробия отново. Доволен съм, че показах психическа стабилност в последния гейм", допълни той.

"Бях напрегнат. Имах добър старт, но никога не е лесно да затвориш мач, особено на финал, особено пред родна публика. Горд съм, че успях. Подкрепата със сигурност ми помогна. Спечелването на турнира в България пред родителите ми, у дома, ще ми остане един от най-добрите спомени. Често казано си мислех, че е изключено да загубя днес", каза още той.

Снимка: Lap.bg

Димитров взе втора титла за годината след триумфа в Бризбейн през януари. През миналия месец той достигна и до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, като вече записа 14 победи в 15 мача от началото на сезона.

Снимка: Lap.bg

Хасковлията, който от утре ще се изкачи на 12-ото място в света, заяви, че една от целите му е да се класира за финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Лондон.

"Целите ми са високи. Искам да стигна до Лондон през тази година. Дали ще играя в София догодина.. .днес ще се насладя на титлата и по-късно ще мисля за следващия сезон. Сега ми предстои турнир в Ротердам. Продължавам да мисля мач за мач и ще търся следващата титла. Започвам във вторник или в сряда срещу Миша Зверев. Идеално", коментира Димитров по повод предстоящия през следващата седмица турнир в Холандия с негово участие.

Гришо е доволен от съвместната си работа с личния си треньор Дани Валверду: "Свършеното с Дани се вижда. Всичко е позитивно. Концентрирали сме се максимално върху нещата, които работим. С него сме на една страница. Трябва да гледаме голямата картина. Той има идеи, аз - също. След Ротердам ще имам няколко дни почивка и ще мислим за новите цели", каза още хасковлията.