на живо

Димитров: Радвам се на свободата, която имаме на турнира в Синсинати

Първият съперник на българина е Роберто Баутиста Агут

Reuters

Световният номер 21 Григор Димитров ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут на старта на турнира в Синсинати. Мачът е в неделя.

Бившият №3 има три победи и едно поражение срещу испанеца. Двамата не са се срещали на корта от Мастърса в Париж през 2018-а, когато Димитров триумфира в два сета. Единственият успех на Баутиста Агут е от 2013 година. 

Снимка: Reuters

При победа, в следващия кръг Димитров ще се изправи срещу Александър Бублик или квалификант.

През миналата година заради пандемията турнирът бе преместен в Ню Йорк, така че тенисистите се завръщат в Синсинати за първи път от 2 години насам.

Турнирът е един от най-любимите на Димитров, който през 2017-а именно в Синсинати спечели единствения си Мастърс трофей. Той има и един полуфинал от 2016-а, а при последното си участие през 2019-а загуби от Стан Вавринка още на старта.

"Винаги е забавно тук. Мисля, че бях на 19, когато за първи път дойдох, вече съм на 30, а не съм пропуснал нито една година. Миналата година бе тежко, трябваше да сме в Ню Йорк. Винаги съм имал чудесни резултати тук, турнирът сега ще е много конкурентен. Има много добри, много нови и млади тенисисти. Лятото е в разгара си. Най-хубавото е, че ще играем пред публика. Ходил съм на всички възможни места наоколо, най-много се радвам на свободата, която имаме на този турнир, можем да живеем на различни неща, има различни места за ядене.", коментира Григор.

Снимка: Reuters

Той сподели, че трофеят от надпреварата се намира в неговия дом: "Знам точно къде е. На библиотеката. Имам огромна библиотека и на нея поставям важни за мен неща от различни места по света."

Той иска да бъде и по-активен в социалните мрежи. "Бих искал да покажа повече от себе си, оценявам феновете ми, които ме подкрепят и в добро, и в лошо. Работя по някои неща и се надявам, когато те се случат, да имам и повече време да комуникирам с феновете.", каза още той.