на живо

Димитров: Вече се наслаждавам на простите неща и ги оценявам, както никога досега

От Tennis Majors пуснаха още един откъс от интервю с първата ни ракета

Reuters

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вярва, че ще се възстанови напълно физически и психически след близката си среща с коронавируса.

От Tennis Majors пуснаха пореден откъс от интервю с първата ни ракета, в което бившият №3 сподели, че никога преди не е оценявал простите неща и никога не е разчитал толкова много на най-близките си.

"Представете си позицията на хората, които са имали контакт с мен. Например дете, семейство, което не може да си позволи нищо. Какво правиш в такъв случай? Не мога да позволя тази отговорност да тежи на главата ми до края на моя живот", каза Григор в отговор на въпрос защо веднага е споделил, че е заразен с COVID-19.

"Трябваше да известя хората, така че да вземат правилните предпазни мерки веднага. Ако знаех за случай на заразен, който е заболял, тъй като аз съм бил причината за това, най-вероятно щях да му помогна. Да, ние сме спортисти. Да, играем на най-високо ниво. Но сме като всички останали. Ако мога да дам обратна връзка, мога да кажа, че съм тук и съм отворен към разговори. Винаги съм бил много открит и честен човек", каза българинът.

В друго интервю той разкри колко тежко е протекла болестта при него, как е загубил вкуса и обонянието си и е нямал енергия.

"Едно от най-добрите неща, които всъщност научих, е как в моменти като този наистина търсиш хората, които те поддържат жив. Тези, на които се уповаваш. Всъщност съм благодарен, че имах това време, в което бях сам. Не беше лесно. Никой не иска да остане 3 седмици сам, нали?", сподели Григор.

"Винаги съм бил много благодарен човек. Но напоследък станах още повече. Всеки ден излизам и се наслаждавам на простите неща. Никога не съм оценявал простите неща в живота си, както сега", каза още бившият №3.

"Като спортист, състезаващ се на най-високо ниво, правя всичко възможно да поддържам тялото си в най-добрата форма, която съм имал в живота си. Смятам, че през последните дни имам страхотен прогрес. Имах няколко дни, в които не се чувствах толкова добре. Енергията ми не бе на нормалното ниво. Трябваше да намаля темпото в тренировките. Това е процес. Сега не разчитам на чудеса. Искам просто да правя всичко по правилния начин и да прогресирам", сподели още Григор.

Наскоро той участва на турнира в Ница, където записа две загуби и една победа. Заявил е участие и на Мастърса в Синсинати, който започва на 22 август.