на живо

Димитров с убедително начало на сезона

Българинът се наложи с 6:2, 6:3 над Стийв Джонсън

Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победата новия сезон, след като на старта в Бризбън се наложи с 6:2, 6:3 над Стийв Джонсън (САЩ).

В следващия кръг 7-ят в схемата Димитров ще се изправи срещу французина Никола Маю, а мачът по програма е в сряда.

Първият сет започна по страхотен начин за първата ни ракета. Хасковлията поведе с пробив за 3:1, след което, макар и трудно, спечели подаването си за 4:1. 

При 4:2 обаче играта беше временно прекъсната заради дъжд, макар че кортът разполага с покрив. Силният вятър успя да вкара водата директно на игрището, а част от зрителите в единия от секторите бяха принудени да го напуснат заради нестихващата буря.

След подновяването на срещата Гришо стигна до 5:2 и получи две възможности за пробив при подаването на Джонсън. Българинът се възползва от грешката на съперника и спечели сета с 6:2.

Димитров започна доста по-колебливо втората част. Американецът проби сервиса му, но българинът съумя да възстанови равенството. При 2:2 Гришо излезе напред в резултата и не допусна изненада, печелейки и втория сет с 6:3.

Във вторник започва участието на Димитров и в турнира на двойки в Бризбън. Той си партнира с Айсам-ул-Хак Куреши от Пакистан, а техни първи опоненти ще бъдат водачите в схемата Пиер-Юг Ербер и Никола Маю.