на живо

Димитров: Важното е да трупам самочувствие с всеки следващ мач (ВИДЕО)

Българинът се класира за 1/4-финалите в Бризбейн

Lap.bg

Григор Димитров се класира на 1/4-финалите в Бризбейн след успех с 6:3, 6:4 над aвстралиеца Джон Милман. За втора поредна година те се срещнаха в този етап на турнира, а след края на мача Димитров направи сравнение между двата двубоя.

"Да, хубаво е, че спечелих по-лесно в сравнение с миналата година. Движих се добре по корта, контролирах повечето разигравания. В момента най-важно за мен е да натрупам самочувствие стъпка по стъпка, мач след мач".

"В моментите, когато сервисът ми вървеше, играта беше окей. След това имах период, в който допуснах доста грешки. Той също направи великолепни удари. Проиграх аванса си и това можеше да промени характера на мача, но се радвам, че приключи позитивно", каза 27-годишният българин.

Най-добрият ни тенисист похвали австралийския си съперник.

"Той е чудесен играч, трябваше на няколко пъти да преодолява контузии, голям боец е. Резултатът можеше да бъде и по-различен. Надявам се, че той ще продължи да играе така", добави той.

На 1/4-финалите Димитров ще срещне втория поставен в схемата Кей Нишикори. Относно следващия си съперник, Гришо отговори:

"В момента бих искал да се фокусирам върху това, което се случва от моята страна на мрежата. Нишикори е в силна форма, очаква ме труден мач".