на живо

Гришо се бори, но Вавринка отново се оказа твърде добър

Димитров допусна пета поредна загуба от швейцареца

Reuters

За втора поредна седмица Стан Вавринка спря Григор Димитров още в първия кръг. След отпадането в Монреал, българинът се бори достойно, но отпадна на старта на Мастърса в Синсинати и напусна надпреварата след 7:5, 4:6, 6:7. Двубоят продължи над два часа и половина.

Това бе единадесета среща между двамата тенисисти, като швейцарецът записа седми успех и пети пореден над първата ни ракета. 

Димитрова имаше да защитава 90 точки, след като миналата година стигна до трети кръг, а поражението означава, че му предстои нов срив в световната ранглиста. В момента той заема 74-ото място.

Мачът започна много оспорвано, като и двамата печелеха подаванията си. Едва при 6:5 в полза на българина, Вавринка допусна грешки, които позволиха на Димитров да направи пробив и да спечели сета със 7:5. 

Гришо стартира добре и втората част, но постепенно намали темпото. Швейцарецът се възползва и поведе с пробив за 3:2. Димитров пропусна две възможности за брейк и в крайна сметка отстъпи с 4:6.

Снимка: Reuters

В решителния трети сет българинът показа две лица. Първо допусна пробив за 1:2, след което продължи да трупа грешки и изостана с втори брейк за 1:4. Бившият номер 3 върна един пробив, когато Вавринка сервираше за спечелването на мача, и продължи да се бори. Взе си спокойно сервис гейма и направи втори брейк за 5:5, заличавайки пасива от четири гейма. Последва нова размяна на пробиви и тайбрек, в който повече класа показа Вавринка.

Във втория кръг швейцарецът ще се изправи срещу руския квалификант Андрей Робльов.