на живо

Димо Кръстев и "Виола" гледат към Суперкупата на Италия

Българският талант даде специално интервю за клубната телевизия

Родният талант Димо Кръстев даде интервю за клубната телевизия на "Фиорентина" преди финала за Суперкупата на Италия при юношите. Утре "виолетовите" се изправят срещу "Аталанта" в спор за трофея, а Кръстев сподели, че се надява опитът с мъжкия отбор да му помогне.

В последните седмици младокът на няколко пъти попадна в групата на "Виола" за шампионатни срещи и изглежда близо до дебют в Серия "А".

"Вече тренирам с първия отбор, щастлив съм. Чувствам се комфортно в тима. Треньорът Чезаре Прандели винаги е насреща. Опитвам да давам максимума от себе си.", сподели Кръстев.

"Направихме силен мач срещу "Верона" (U19) и успяхме да спечелим Купата, a сега излизаме срещу "Аталанта" - много труден съперник. Надявам се, че ще вдигнем трофея. Не е лесно да играеш отново и то в такъв мач след дълга пауза, но каквото е за нас, такова е и за тях", допълни дефанзивният халф.

В края на август миналата година Кръстев, който наскоро попадна в класация на британския "Гардиън" за най-перспективните футболни таланти в света, стана първият българин, печелил Купата на Италия при под 19-годишните.

Димо е син на бившия защитник Николай Кръстев. Младокът смени родния "Нефтохимик" с "Фиорентина" през март 2019 г.