на живо

"Динамо" Киев сложи край на лошата серия в Шампионска лига (ВИДЕО)

Украинците с първа победа при гостуване от 2015 г. насам

"Динамо" Киев сложи край на лошата серия в Шампионска лига (ВИДЕО)

След 8 поредни мача без победа при гостуване в Шампионската лига, "Динамо" Киев сложи край на лошата серия в най-подходящия момент. Тимът на Мирча Луческу спечели с 2:1 при визитата си на "Гент" в плейофите на турнира и гледа към първо участие в груповата фаза от 4 години.

До днес последният успех на "Динамо" в Шампионската лига далеч от дома бе този с 2:0 срещу "Макаби" Тел Авив в групите през сезон 2015/2016.

Двубоят на "Геламко Арена" започна отлично за "Динамо", който поведе още в 9' с попадение на Владислав Супряга, но белгийците изравниха в 41' чрез влезлия като резерва Тим Клайндийнст, появил се на терена на мястото на получилия контузия Роман Яремчук.

"Гент" получи тежък удар в 53', когато Роман Безус бе изгонен след два бързи жълти картона. Гостите се възползваха от численото си превъзходство и стигнаха до втори гол 11 минути преди края. Точен бе Карлос Де Пена.

Реваншът в Киев е след седмица.

В друг двубой тази вечер "Олимпиакос" победи "Омония" Никозия с 2:0, като головете за гръцкия гранд отбелязаха Матийо Валбуена от дузпа в 69' и Юсеф Ел Араби във втората минута от добавеното време.

В Норвегия имаше голов трилър - 3:3 между "Молде" и "Ференцварош". Унгарците водеха с 2:0 с попадения на Франк Боли в 7' и Мюрто Узуни в 52', но домакините изравниха за 10 минути между 55' и 65' чрез Леке Джеймс и Магнус Ейкрем, преди да осъществят обрат с гол на Мартин Елингсен в 83'. "Ференцварош" обаче си тръгна непобеден след точно изпълнена дузпа на Игор Харатин в 87'.