на живо

Директорът на австралийската тенис асоциация: Няма да подам оставка заради Джокович!

Крейг Тайли заяви, че за него случаят е приключен

Директорът на тенис асоциацията на Австралия Крейг Тайли заяви, че не мисли да подава оставка, предвид разразилия се скандал с депортирането от страната на Новак Джокович. 

Световният номер 1 първо получи медицинско изключение за участие в надпреварата, а след това визата му беше анулирана от местните власти. Правителството на страната настоя за спешна ревизия на местната тенис асоциация, начело на която е Тайли, за когото се твърди, че самоволно е подписал документа, без да вземе официално разрешение от властите.

"Днес трябва да се фокусираме върху провеждането на ден 4 от едно страхотно събитие. Реакцията на феновете около корта е страхотна. Нямаме търпение за следващите 10 дни с невероятен тенис и в крайна сметка да разберем кой ще е новият шампион. Продължаваме напред. Надявам се, че след като приключи турнира, ще погледнем назад и ще се гордеем с него. Не обмислям оставка. Фокусиран съм върху организирането на събитието 

Снимка: Reuters

Той отрече да е имал уговорка с Джокович за покриване на транспортните му разходи. 

Тайли беше обвинен още, че е организирал пристигането на сърбина в нощта на 6 януари, за да може той да не бъде проверяван толкова обстойно. Ноле обаче не успя да влезе в Австралия, прекара няколко дни в хотел за мигранти и в крайна сметка на 17 януари беше депортиран. 

Директорът на федерацията не присъства на откриването на първия за годината турнир от Големия шлем, а се появи на четвъртия ден, като беше освиркан.