на живо

Директорът на школата на ЦСКА: Трима-четирима могат да стигнат до мъжкия тим

Пауло Кардосо даде интервю за bTV след победата срещу "Левски" (U18)

Директорът на школата на ЦСКА: Трима-четирима могат да стигнат до мъжкия тим

Директорът на школата на ЦСКА Пауло Кардосо даде интервю за bTV след успеха на "червените" с 2:1 срещу "Левски" в първото дерби от полуфиналите за Купата на БФС при под 18-годишните. Португалецът сподели, че е доволен от видяното и според него трима или четирима от талантите имат потенциал за място в първия отбор. Минути за мъжкия тим вече записа Мартин Смоленски.

"Изиграхме един много добър мач и определено имаше много емоции. Все пак това е Вечното дерби. Днес свършихме отлична работа срещу един силен отбор като "Левски". Сега е време футболистите и целият ни треньорски екип да отпразнуват победата.", коментира Кардосо, който беше привлечен на "Армията" през февруари 2019 г.

"Смятам, че реваншът следващата седмица отново ще ни донесе позитивен резултат. Нека се концентрираме върху следващия мач, защото ще ни бъде трудно на "Герена". Много е важно следващата седмица да спечелим срещу "Левски", а след това ще мислим занапред. Разбира се, че искам да играем на финал и да се класираме за Шампионската лига, но първо трябва да отстраним "Левски".

"Мисля, че трима или четирима от момчетата могат да стигнат до първия отбор на ЦСКА. Трябва да сме търпеливи с тях, защото един играч не се изгражда за ден. Мисля, че има доста талантливи. Един от тях е вече в мъжкия отбор - Мартин Смоленски. Съвсем скоро още двама или трима ще се присъединят."

Кардосо е първият треньор на Кристиано Роналдо в "Спортинг" Лисабон през 1997 г. Има богат опит на цели 5 континента, като освен в Португалия е работил още в Бразилия, Южна Африка, Саудитска Арабия и Австралия.