на живо

Дисциплинарната комисия отложи наказанията за ЦСКА и "Локо" Пловдив

Боят на "Българска армия" ще бъде разглеждан на следващото заседание

Lap.bg

Футболните ЦСКА и "Локомотив" Пловдив остават без наказания заради боя между феновете им преди мача от 13-ия кръг на Първа лига засега. Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз съобщи, че отлага разглеждането на случая за следващото заседание. 

На сайта на централата беше публикувано само паричното наказание на "Черно море" от мача с "Левски" в размер на 2000 лв. - по 1000 лв. за нецензурни скандирания и хвърлени предмети. 

Снимка: Lap.bg

Преди мача между ЦСКА и "Локомотив", завършил с победа за пловдивчани с 3:1, двете агитки се сбиха. Стигна се до грозни сцени, чупене и хвърляне на седалки и различни предмети. 

Очаква се наказанията да са тежки, тъй като пострада и длъжностно лице - администраторът на ЦСКА Стойко Сакалиев, който беше ударен по главата. Феновете на "Локомотив" Пловдив отрекоха да са го удряли. 

По правилник при такова сбиване санкцията за клубовете е 2000 лв. парична глоба и лишаване от домакинство за 1 мач, ако не се установи коя от двете страни е провокатор. 

Снимка: Lap.bg

В следващия кръг ЦСКА е домакин на ЦСКА 1948. "Локомотив" Пловдив гостува на "Лудогорец", а след това посреща "Локо" София.