на живо

Дяков пред bTV: Обвиненията в расизъм са целенасочена атака срещу "Лудогорец" (ВИДЕО)

Не деля хората по цвета на кожата им, заяви капитанът

Светослав Дяков отговори на обвинението на защитника на "Оборище" Ели Маркес, който заяви, че го е обидил на расистка основа по време на вчерашния мач между втория отбор на "орлите" и панагюрци.

Дяков се включи в срещата, която се игра в базата на шесткратните шампиони, тъй като беше наказан и не пътува с първия отбор за гостуването на "Дунав".

Пред bTV Дяков не отрече да е имало размяна на нецензурни думи, но категорично заяви, че не е използвал расистки обиди. Той определи обвиненията като целенасочена атака към клуба.

"Изключително съм изявен и удивен, честно ви казвам. Сутринта като се събудих и погледнах сайтовете и видях, че уважаван от мен сайт е излязал със стряскащо заглавие. Той (б.ред. - Маркес) си е казал нещата, но в тях има много малка доза истина. Вчерашният мач протече съвсем нормално, в рамките на феърплея. Имаше 3-4 спречквания и стълкновения, които ги има във всеки мач. В една от тях се спречках с него, не си спомням точно май имаше фаул за тях. Задържах топката, за да се прегрупираме, а той започна да ме псува и обижда. Със сигурност не съм му останах длъжен, но да ме обвиняваш в расизъм е меко казано смехотворно. Аз не деля хората на цвета на кожата - дали са бели, черни, червени, зелени, сини, така че това изказване от страна на господина е доста слабо. Откакто съм в "Лудогорец" доста футболисти с всякакъв цвят на кожата са идвали тук и да ме обвиняват в расизъм е смехотворно."

"Не обичам да вярвам в конспирации, но това наистина ме шокира. Ясно ми е, че "Лудогорец" е на върха и отвсякъде се стремят да го атакуват, а чрез атака срещу мен атакува и клуба. Силно се надявам футболистът на противника просто да е бил много афектиран от мача и затова да е реагирал така. Аз нямам друго логично обяснение."

"Доста мачове съм имал, които са преминали през много по-трудни обстоятелства, с много повече разправии и размяна на реплики, но никога не сме минавали тази граница", добави Дяков.