на живо

Дяков пред bTV: Обвиненията в расизъм са целенасочена атака срещу "Лудогорец" (ВИДЕО)

Не деля хората по цвета на кожата им, заяви капитанът

Дяков пред bTV: Обвиненията в расизъм са целенасочена атака срещу "Лудогорец" (ВИДЕО)

Светослав Дяков отговори на обвинението на защитника на "Оборище" Ели Маркес, който заяви, че го е обидил на расистка основа по време на вчерашния мач между втория отбор на "орлите" и панагюрци.

Дяков се включи в срещата, която се игра в базата на шесткратните шампиони, тъй като беше наказан и не пътува с първия отбор за гостуването на "Дунав".

Пред bTV Дяков не отрече да е имало размяна на нецензурни думи, но категорично заяви, че не е използвал расистки обиди. Той определи обвиненията като целенасочена атака към клуба.

"Изключително съм изявен и удивен, честно ви казвам. Сутринта като се събудих и погледнах сайтовете и видях, че уважаван от мен сайт е излязал със стряскащо заглавие. Той (б.ред. - Маркес) си е казал нещата, но в тях има много малка доза истина. Вчерашният мач протече съвсем нормално, в рамките на феърплея. Имаше 3-4 спречквания и стълкновения, които ги има във всеки мач. В една от тях се спречках с него, не си спомням точно май имаше фаул за тях. Задържах топката, за да се прегрупираме, а той започна да ме псува и обижда. Със сигурност не съм му останах длъжен, но да ме обвиняваш в расизъм е меко казано смехотворно. Аз не деля хората на цвета на кожата - дали са бели, черни, червени, зелени, сини, така че това изказване от страна на господина е доста слабо. Откакто съм в "Лудогорец" доста футболисти с всякакъв цвят на кожата са идвали тук и да ме обвиняват в расизъм е смехотворно."

"Не обичам да вярвам в конспирации, но това наистина ме шокира. Ясно ми е, че "Лудогорец" е на върха и отвсякъде се стремят да го атакуват, а чрез атака срещу мен атакува и клуба. Силно се надявам футболистът на противника просто да е бил много афектиран от мача и затова да е реагирал така. Аз нямам друго логично обяснение."

"Доста мачове съм имал, които са преминали през много по-трудни обстоятелства, с много повече разправии и размяна на реплики, но никога не сме минавали тази граница", добави Дяков.