на живо

Добрата страна на лошия Йович: Дари 50 000 евро за борбата с коронавируса

Той е съгласувал дарението с Министерството на здравеопазването на Сърбия

В последните дни футболистът на "Реал" Мадрид Лука Йович заслужено е сочен за лош пример. Той реши да наруши наложената му карантина и да се прибере в Сърбия, за да може да отпразнува рождения ден на приятелката си София.

Само че Йович реши да покаже и добрата си страна. Медиите в Сърбия съобщават, че той е направил дарение за борбата с коронавируса. Футболистът е предоставил 50 000 евро, като преди това се е консултирал с Министерството на здравеопазването, за да могат тези средства да отидат за най-нуждаещите се в родината му. 

Със сумата ще бъдат купени респиратори за нуждаещите се болници в Сърбия. Регистрираните заразени в страната са над 650, като в последните дни тази бройка се покачва с над 100 за 24 часа. Смъртните случаи заради COVID-19 вече са 10.

Йович се присъединява към групата спортисти, родени в западната ни съседка, които дариха средства за справяне с пандемията. Тенис звездата Новак Джокович предостави 1 млн. евро. Неговата бивша колежка Ана Иванович успя да дари 35 респиратора. 

Новият треньор на "Цървена звезда" Деян Станкович беше сред първите във футболните среди, които помогнаха със средства, с които бяха закупени нужни машини и медицински средства.

bTV призовава: останете си вкъщи!