на живо

Доиграват утре "Левски Лукойл" - "Балкан" пред празни трибуни

Последните 3:01 минути от мача ще започнат в 18 ч.

Lap.bg

Втората среща от финалния плейоф в мъжкото баскетболно първенство между "Левски Лукойл" и "Балкан" Ботевград ще се доиграе в четвъртък пред празни трибуни в зала "Универсиада", съобщи главният мениджър на НБЛ Лили Борисова. Доиграването на двубоя ще започне в 18 ч.

3:01 минути преди края при резултат 66:59 за домакините, мачът бе прекратен заради серия от инциденти между феновете на "сините" и скамейката на гостите.

Срещата бе прекъсвана два пъти. 25 секунди преди края на втората четвъртина двубоят бе спрян за около 5 минути, защото от "Балкан" се оплакаха, че от агитката на домакините, разположена зад пейката на ботевградчани, са започнали да хвърлят предмети по тях и да ги плюят. Президентът на гостите Михаил Михайлов дори слезе на полето и заплаши, че ще извади отбора. Все пак редът в залата бе възстановен след намесата на наставника на столичани Константин Папазов.

След 37 минути игра от пейката на "Балкан" изпуснаха нервите си и отговориха на провокациите от публиката на "сините", като хвърлиха няколко пластмасови бутилки по агитката на домакините. Това наложи ново прекъсване на двубоя и само намесата на охраната и на полицията предотврати по-сериозен инцидент. Играчите на двата отбора се прибраха в съблекалните, а мачът трябваше да се доиграе, след като всички привърженици напуснат залата.

Феновете на "Балкан" обаче отказаха да си тръгнат и час след прекъсването на двубоя, както е по правилник, мачът беше прекратен, като оставащото време до края ще бъде доиграно утре.