на живо

Домагой Вида пак крещи "Слава на Украйна!" (ВИДЕО)

Появи се ново видео на хърватския футболист, който не бе наказан за политически послания

Reuters

Скандалите около хърватския национал Домагой Вида нямат край. След като получи официално предупреждение от ФИФА за използване на политически послания след мача с Русия, от днес ново клипче на футболиста набира популярност в социалните мрежи.

То бе публикувано от известния блогър Данило Яковлев. В краткото видео се вижда как русокосият футболист пие бира и поздравява свой приятел от Украйна, който държи заведение в Киев.

Вида отново крещи "Слава на Украйна!". Именно заради този израз, използван от украинските националисти, ФИФА официално предупреди официално четвъртфиналиста на Мондиала. В новото видео компания на футболиста прави Ивица Олич, който е част от треньорския щаб на Хърватия.

При предишната изцепка на Вида, солена глоба и наказание отнесе Огнен Вукойевич. На бившия национал, който на Мондиала бе част от щаба на "ватрените", му бе отнета акредитацията и отнесе глоба от 15 хил. швейцарски франка.

Не е ясно кога е записано новото видео с участието на Вида и дали заради него футболистът ще понесе по-сериозни санкции.

В сряда (11 юли) хърватският национален отбор ще се изправи срещу Англия в полуфинална среща от световното първенство по футбол.