на живо

Домашен требъл за ПСЖ след последния финал за Купата на лигата

Втори трофей в рамките на седмица за тима на Томас Тухел

Reuters

Отборът на ПСЖ оформи домашен требъл след успех с дузпи над "Олимпик" Лион в историческия последен финал за Купата на лигата на Франция. В редовното време и двете продължения двата тима не успяха да си вкарат гол, а при наказателните удари Кейлор Навас се отчете със спасяване, което донесе на парижани втори трофей в рамките на последната седмица.

"Лион" завърши продълженията с 10 души след червен картон на Рафаел в 120-ата минута.

Миналия петък тимът на Томас Тухел победи "Сент Етиен" във финала за Купата на Франция с 1:0.

Снимка: Reuters

Шампионите бяха по-активни в срещата, но вратарят на "хлапетата" Антони Лопеш направи много силен мач и спаси всички изстреляни към него топки от Идриса Гей и Неймар. 

В началото на второто полувреме Мемфис Депай, за когото това бе първи мач от тежката контузия, която го извади от терените за няколко месеца, пропусна най-чистото положение за "Лион".

ПСЖ оформи домашен требъл за четвърти път в последните шест сезона, докато "хлапетата" на Руди Гарсия пропуснаха да спечелят първа купа от 2012 г.

Това бе последният финал за Купата на лигата на Франция. Надпреварата се прекратява заради липса на зрителски интерес.

И за двата тима това бе генерална репетиция преди подновяването на Шампионската лига. На 12 август в среща от 1/4-финалите ПСЖ гостува на "Аталанта".

На 7 август пък "Олимпик" Лион ще се изправи срещу "Ювентус" в Торино в реванш от 1/8-финалите след успех с 1:0 в първата среща.