на живо

Домусчиев, Ганчев и Божков влязоха на среща при Борисов

Футболните босове ще дискутират последните проблеми във футбола

Министерски съвет

Собствениците на три от най-големите футболни клубове у нас - Георги Домусчиев на "Лудогорец", Гриша Ганчев на ЦСКА и Васил Божков на "Левски", са на среща при министър-председателя Бойко Борисов. 

Тя се провежда в неговия кабинет в Министерски съвет и е започнала в 11:00 ч. На нея присъства и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Поканени са още главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Борисов кани тримата в разгара на голям скандал в българския футбол, дни преди старта на новия сезон в Първа професионална лига.

В четвъртък ЦСКА изпрати ултимативно писмо до БФС заради тв правата. Клубът обвини Домусчиев в четворен конфликт на интереси като собственик на излъчващата шампионата телевизия, "Лудогорец", "Футбол Про Медия" и член на Изпълкома на футболната централа. Според появилите се информации, преди това е проведена среща на най-високо ниво между представители на тима от стадион "Българска армия" и "Левски".

Нито една от фирмите на бизнесмена Домусчиев не реагира през уикенда по въпроса. А ЦСКА остава на позиция, че иска друга телевизия да предава мачовете на отбора и ще отчислява пари към БФС и съперниците на "червените".

Според информация на "24 часа", тема на срещата е и феърплеят в първенството и натиска върху съдиите.

Последната среща между собствениците на най-големите футболни клубове беше инициирана от Васил Божков през 2003 г.