на живо

Дон Диего не пожелал да влезе в болница след силните емоции

Легендарният футболист отпътува за Москва, за да гледа своята Аржентина

Reuters

Диего Марадона е добре и не влизал в болница, въпреки тиражираните слухове от британското издание "Сън". Това заяви самия той пред аржентински журналист.

"Нищо не ми се е случило! Кълна се! Не съм получавал инфаркт! Бях толкова щастлив от победния гол и от класирането на осминафинал! Не ме интересува какво пишат", каза Марадона от самолета за Москва часове след мача.

Дъщеря му Джанина също потвърди, че легендарният футболист не е бил хоспитализиран.

Дон Диего се е почувствал зле преди последния съдийски сигнал. Той дори стана от мястото си с помощта на седящите около него. Руските лекари веднага се притекоха на помощ. Те предложили на героя за Аржентина от световното през 1986 г. да бъде приет в болница в Санкт Петербург, но той категорично отказал, за да може да подкрепя Лионел Меси и компания на осминафиналите.

stat

Марадона прекара една емоционална вечер на трибуните по време на мача на Аржентина с Нигерия, от който зависеше класирането на гаучосите за следващия етап в турнира. Той танцува, отправя молитви и показва неприлични жестове в ключовите моменти в мача, а на почивката между двете полувремена си подремна.