на живо

Доналд Тръмп стана боксов коментатор

Бившият президент на САЩ застава зад микрофона при завръщането на Ивендър Холифийлд

Доналд Тръмп се преквалифицира! Бившият президент на САЩ става... боксов коментатор. На 11 септември, навръх 20-ата годишнина от едно от най-шокиращите и трагични събития в американската история - серията самоубийствени атентати срещу кулите близнаци в Ню Йорк, Тръмп ще бъде зад микрофона на сблъсъка между Ивендър Холифийлд и Витор Белфорт.

Мачът ще се проведе в осем рунда по две минути и ще се излъчва по платения канал FITE.TV. Тръмп ще бъде в ролята на гост-коментатор, а заедно с него в залата ще е синът му Доналд Тръмп-младши.

"Обичам големите бойци и големите битки. Очаквам да видя и двете в събота вечерта и да споделя мнението си край ринга. Не искате да изпуснете това специално събитие", се казва в прессъобщение, разпространено от Тръмп.

За бившия американски държавен глава това не е първо участие в боксови събития. Той е известен привърженик на спорта. Казиното му в Атлантик Сити, Ню Джърси, неведнъж е било арена на големи мачове.

Битката в холивудския хотел "Семинол Хард Рок" ще бъде завръщане на ринга за 58-годишния Холифийлд. Легендата е единственият четирикратен световен шампион в тежката категория на бокса, както и единственият абсолютен световен шампион едновременно при полутежките и тежките. Той е и бронзов медалист от олимпийските игри в Лос Анджелис през 1984 г.

В срещуположния ъгъл е едно от големите имена в смесените бойни изкуства. Бразилецът Белфорт прекара над две десетилетия в най-популярната ММА верига UFC, където има 26 победи в 41 мача. Известен с прякора си Феномена, 44-годишният боец записа 18 успеха с нокаут.

Първоначално Белфорт трябваше да се изправи срещу друго боксово величие - Оскар де ла Оя, но последният се зарази с коронавирус и постъпи в болница. Звездно присъствие в съботната битка във Флорида обаче няма да липсва!