на живо

Донарума не е щастлив в ПСЖ, "Ювентус" следи ситуацията

Европейският шампион недоволства от ролята си на резерва

Преминаването на Джанлуиджи Донарума от "Милан" в "Пари Сен Жермен" със свободен трансфер несъмнено бе една от сделките на лятото. Италианският национал, който стана европейски шампион с "адзурите", обаче не е щастлив във френската столица и вече не крие недоволството си от ролята на резерва.

Според "Ил Кориере", Донарума и агентът му Мино Райола се оглеждат за нов отбор, а интерес към вратаря проявява "Ювентус".

Въпреки че преди началото на сезона суперагентът заяви, че има уверението на ръководството и Донарума ще бъде титулярен вратар, през настоящата кампания италианецът има само 2 мача срещу 7 за опитния костарикански страж Кейлор Навас. Донарума стартира в шампионатните двубои с "Клермон" и "Олимпик" Лион.

"Решението ми зависи от характеристиките им. И двамата се представят отлично не само на мачовете, но и в тренировките. Изборът е труден", коментира ситуацията треньорът Маурисио Почетино.

Медиите в Италия твърдят, че Навас е №1, защото се ползва с подкрепата на южноамериканския клан в ПСЖ, съставен от капитана Маркиньос, Неймар, Анхел Ди Мария, Леандро Паредес и привлечения наскоро Лионел Меси.