на живо

Допълнителни 50 см между феновете на стадионите за спортни събития (ВИДЕО)

Министърът на спорта и заместник-министрите на здравеопазването обсъдиха въвеждането на нови мерки заради новата вълна от коронавирус

Допълнителни 50 см между феновете на стадионите за спортни събития (ВИДЕО)

Дистанция не от 1,5, а от 2 м ще трябва да спазват спортните фенове, които искат да присъстват на събития у нас. Това е била една от мерките, обсъждани на срещата между между спортния министър Андрей Кузманов, заместник-министрите на здравеопазването д-р Александър Златанов и д-р Тома Томов, както и представители на Българския футболен съюз.

В момента спортни събития на закрито и открито се провеждат при присъствие на зрители, които заемат 50% от спортното съоръжение, спазват социална дистанция от 1,5 м и носят предпазни маски. Заповедта за това влезе в сила на 19 май.

Друга мярка, която е била обсъждана, е недопускането по трибуните на зрители без билет или покана. Това означава, че няма да се провеждат събития със свободен вход. Също така присъстващите ще могат да влизат в спортното съоръжение до 15 минути след началото на събитието.

Снимка: Lap.bg

В момента на по-голяма част от футболните мачове мерките видимо не се спазват от привържениците. 

Новите ограничения са обсъждани заради повишаването на броя на заразените с коронавирус у нас. След срещата между институциите стана ясно, че за момента не се планира намаляване на зрителите по трибуните или пълно затваряне на спортните съоръжения за фенове.