на живо

Допълнително плуване решава съдбата на Антъни Иванов на световното първенство

Българинът завърши осми в полуфиналите на 200 метра бътерфлай, но с равен резултат с унгарец

Facebook

Антъни Иванов ще плува още веднъж в опит да се класира за финала на 200 метра бътерфлай на световното първенство по плуване в Кванджу, Южна Корея. На полуфиналите българинът записа равно осмо време с унгареца Тамаш Кендереши.

Най-добрият ни плувец стартира по-бавно, но постепенно започна да наваксва. На 100 метра Иванов се движеше на четвърто място, а преди последното обръщане стана трети с изоставане от 96 стотни.

В последните 50 метра българинът изостана и в крайна сметка финишира с пето време 1.56:25, на 99 стотни от победителя в серията Брендан Хайланд от САЩ.

Във втория полуфинал унгарецът Тамаш Кендереши даде същото време като Иванов и двамата се класираха на осмо място, а допълнително плуване между тях в ранните часове на утрешния ден (24 юли) ще определи кой ще се бори за медалите в дисциплината. Финалът също е утре.

Иванов ще опита да повтори постижението си от предишното световно първенство в Будапеща преди две години, когато влезе във финала и завърши осми в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай.