на живо

Дора Милева обеща да разпредели милионите до края на месеца

Само една фирма не е поискала обратно задатъка си за търга

Lap.bg

Синдик Дора Милева е започнала да разпределя заявените на търга за емблемата и собствеността на "ПФК ЦСКА" АД 8 млн. лева между кредиторите на фалиралото дружество и се надява да приключи с тази процедура до края на месец юни.

Пред "Тема спорт" тя разясни, че докато разпределянето не завърши, спечелилата фирма не може да започне да превода на парите.

Емблемата и имуществото на 31-кратните шампиони на България беше спечелено на търг в Кърджали от фирмата на феновете на ЦСКА - "Ред Енимълс". Тяхното предложение възлиза на 8 млн. лева. Фирмата е основана в края на март 2017 г. с капитал от 500 лв, но се смята, че средствата ще дойдат от финансовия благодетел на "червените" - Гриша Ганчев.

Синдик Милева обясни, че с предимство при разпределянето на средствата ще бъдат по-големите кредитори на дружеството - Национална агенция за приходите (НАП) и "Инвестбанк". Тези 8 млн. лева обаче ще бъдат крайно недостатъчни, за да се покрият всички задължения на "ПФК ЦСКА" АД, които са в размер на 25 млн. лева, според Милева.

Тя разкри още, че две от другите страни в търга са депозирали молби за връщане на задатъка - Никола Газдов, който е представител на аматьорския ЦСКА 1948 и "Еко Депозит Солюшънс".

Така, ако от "Ред Енимълс" не преведат очакваните 8 млн. лева, емблемата и собствеността ще отиде при "Интегрис Лаб", които предложиха най-ниската оферта от 2 млн. лева.